LIFE-FORUM.PL

Psychologia zdrowie uroda dieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Motocykliści-dawcy organów,tak czy nie?
Autor Wiadomość
Agusia 

Wysłany: 2010-07-24, 23:33   

A u nas w stolicy był poważny wypadek. Dwóch, młodych ludzi ścigało się na motorach na bardzo ruchliwej ulicy. NIestety, nie zmieścili się między samochodami. Zderzyli się z samochodem jakimś dużym. Jeden zginął na miejscu, drugi w szpitalu. Żal mi tylko rodziców i bliskiej im rodziny, bo na pewno przeżywają teraz dramat.

Nancy 

Wysłany: 2010-07-31, 13:24   

Wczoraj jade sobie spokojnie na terenie zabudowanym i nagle slysze glosny ryk silnika.Jakis pajac wyprzedzil mnie na zakazie i przelecial jak blyskawica.Strasznie sie przestraszylam i o malo nie wjechalam do rowu.Takich sytuacji bylo wiecej,ale wczoraj naprawde sie mocno przestraszylam.Wylecial mi jak spod ziemi :krzyczy:

Łukasz1991 

Wysłany: 2010-08-01, 15:22   

Moim zdaniem wszyscy bezmózgowcy na motorach i nie tylko powinni zobaczyć ten film:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
może wtedy chociaż część z nich zastanowiłaby się co robi.

Jeanne 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-02, 07:46   

Szczerze mówiąc nie byłam w stanie obejrzeć tego filmiku do końca.

— Emil Cioran

Nancy 

Wysłany: 2010-08-02, 10:52   

Ogladajac ten film mialam gesia skórke.Okropnosc.pomyslec ile ludzi ginie dziennie przez glupote :cry:

Łukasz1991 

Wysłany: 2010-08-02, 21:40   

Właśnie taki efekt miał ten filmik wywołać, jest to zlepek reklam emitowanych w Anglii, w Polsce też powinni coś takiego puszczać.

atina 
Moderator

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-08-03, 11:49   

Nancy napisał/a:
Wczoraj jade sobie spokojnie na terenie zabudowanym i nagle slysze glosny ryk silnika.Jakis pajac wyprzedzil mnie na zakazie i przelecial jak blyskawica.Strasznie sie przestraszylam i o malo nie wjechalam do rowu.Takich sytuacji bylo wiecej,ale wczoraj naprawde sie mocno przestraszylam.Wylecial mi jak spod ziemi :krzyczy:

Mojego męża brat miał podobną sytuację tylko skończyła się o wiele tragiczniej.
Na zakręcie grupa rozpędzonych motocyklistów zaczęła go wyprzedzać i jeden zahaczył mu o auto a ten jak się zorientował to odbił i zaczął dachować.
Skończyło się na poważnych potłuczeniach a motocyklista miał złamane żebra i obojczyk.Najgorsze jeszcze w tym wszystkim było to że pozostali nie udzielili im pomocy tylko jeszcze skopali tymi swoimi ciężkimi czarnymi buciorami.
Była sprawa w sądzie ale jak się okazało byli to synusiowi bogatych tatusiów obstawieni adwokatami tak że wszystko uszło im płazem......

Nancy 

Wysłany: 2010-08-04, 14:09   

atina napisał/a:
Najgorsze jeszcze w tym wszystkim było to że pozostali nie udzielili im pomocy tylko jeszcze skopali tymi swoimi ciężkimi czarnymi buciorami.

No to juz naprawde chamstwo,ale dobrze,ze nie skonczylo sie tragiczniej,bo dachowanie to juz powazny wypadek.

Danusia 
Ekspert-Księgowa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-06, 06:37   

Jak siedzę w domu i słyszę ryk motorów- skóra mi cierpnie.Coraz więcej młodych ludzi z mojej okolicy -zamiast aut albo obok nich kupuje właśnie takie cacuszka i nie zważają,że jadą przez teren zabudowany -nawet nie zwalnają .A tyle dzieci szczególnie teraz gna do sklepu po lody i na nich się koncentrują a nie na wariactwie motorowym.
Ja z mężem jako pasażer jeździłam motorem -oczywiście nie jakimś wypasionym a normalnym -zapomniałam nawet jak się nazywał.I wiecie co dla mnie było najgorsze? Na zakrętach trzeba się było pochylać- tylko,że ja ze strachu wychylałam się w przeciwną stronę niż powinnam i dostawałam za to opierpapier - w obawie,że to przeze mnie coś się stanie złego jak mąż nie zdoła opanować maszyny.Jednak było to silniejsze ode mnie.Nie lubię szybkiej jazdy żadnym pojazdem.Uważam,że zawsze trzeba mieć ograniczone zaufanie do innych użytkowników drogi.Mój syn ma ciężką nogę i jak z Nim jadę- ciągle mówię.... wolniej....... a On się wścieka- bo mówi,że nie będzie jechał jak z jajem.

Agusia 

Wysłany: 2010-08-17, 12:38   

Jak wracaliśmy teraz znad morza koło Grunwaldu był wypadek. Samochód w rowie w jednym rowie i oczywiście motocykl w drugim. Niestety motocyklista nie przeżył. Motocykl to był tak rozity że nic prawie z niego nie zostało. A podczas podróży, to dwa razy nam wyskoczył motor i nawet nie wiedziałam skąd się wziął. Po prostu pojawił się i już.

Łukasz1991 

Wysłany: 2010-08-18, 09:18   

Szkoda motocykla.

Agusia 

Wysłany: 2010-08-18, 11:42   

Człwieka też szkoda. Bardziej niż motocykla. Motocykl to maszyna, jej nie powinno być szkoda.

Odpowiedz do tematu