LIFE-FORUM.PL

Psychologia zdrowie uroda dieta

Poprzedni temat «» Następny temat
bieżące wydarzenia po tragedii w Smoleńsku
Autor Wiadomość
Jeanne 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-07-22, 10:15   

PiS wziął sprawę w swoje ręce.Postanowił zrobić wszystko,żeby wyjaśnić przyczyny tej katastrofy.Mam podobne odczucia,że rząd jakoś nic specjalnie nie robił w tym kierunku,a po wyborach zachowywał się tak,że to już było i nie ma sensu do tego wracać.Mamy nowego Prezydenta,osiągnęliśmy swój cel,a reszta jest nieistotna.Nie mogę zupełnie pojąć dlaczego PO z takim samozaparciem jest przeciwny temu,żeby wyjaśnić przyczyny tej katastrofy :mysli: :zapytanie:

— Emil Cioran

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-07-22, 12:35   

Wiesz co?Jeanne-ja otwieram codziennie WP w celu dostania się do poczty i nie ma dnia żebym nie widziała nowości dotyczących Smoleńska.Wkurza mnie strasznie że ciągle jedni na drugich zrzucaja wine a że PO nie chce rozwiązać sprawy???no cóż od początku było wiadomo że nie będą chcieli bo za dużo by ich to kosztowało.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-07-22, 16:04   

brysia napisał/a:
a że PO nie chce rozwiązać sprawy???no cóż od początku było wiadomo że nie będą chcieli bo za dużo by ich to kosztowało.

Co dokładnie masz na myśli?

Cytat:
Każda relacja ze strony członków rodzin ofiar smoleńskiej katastrofy jednoznacznie wskazuje, że intencją Rosjan było ukrycie prawdy o zdarzeniu oraz zatracie śladów mogących podważyć propagandową wersję. Ten sam cel widać wyraźnie w działaniach grupy rządzącej. Magdalena Merta – żona Tomasza Merty, wiceministra kultury – jedna z założycielek Stowarzyszenia Katyń 2010 pytana przed kilkoma dniami o ocenę śledztwa smoleńskiego odpowiedziała:

To, co robi w sprawie katastrofy polski rząd i prokuratura, jest dla mnie niewiarygodne. Mam poczucie, że śledztwo jest prowadzone w taki sposób, żeby prawda nie wyszła na jaw. Ponieważ w swojej pracy zawodowej zajmuję się m.in. postępowaniami prokuratorskimi za czasów PRL, wiem, że prowadzono je właśnie w taki sposób, by nie ujawnić prawdy. I widzę, że w przypadku katastrofy smoleńskiej przyjęto metodologię do złudzenia przypominającą tę, która była stosowana do 1989 r. – robić wszystko, by nic nie wyjaśnić. I to widać też w sposobie, jak się nas traktuje.”

http://wolnemedia.net/?p=22782

W moim odczuciu PO właśnie tak do tego podchodzi.Obstawiają i próbują wmówić ludziom jedną wersję wydarzeń,zupełnie nie biorąc pod uwagę innych hipotez.Nie można być pewnym,jak doszło do tej tragedii,to wymaga zbadania.Skąd u PO ta pewność,że stało się tak a nie inaczej,że to wypadek? I dlaczego tak się wzbraniają przed dołączeniem się do zespołu PiS,którzy nie chcą czekać,aż prokuratura coś zrobi w tej sprawie ( a działają ewidentnie na tej zasadzie,żeby prawda nie wyszła na jaw),tylko sami wzięli sprawy w swoje ręce?

— Emil Cioran

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-07-22, 16:55   

co ja mam na myśli?....ja mam na myśli to, że PO nie chce wyjaśniać z powodów takich , że maczali łapy w tym żeby poukrywać wszystki ważne informacje-nie wiem czy to był zamach czy tragiczny wypadek ale współpraca Rosji z Polską jeszcze nigdy nie bbyła tak sprawna i elastyczna jak podczas tej katastrofy-a dokładnie Rosji z premierem bo Kaczyńskiego jak pojechał na identyfikacje ciała brata mieli za nic .

Różyczka 

Wysłany: 2010-08-12, 11:47   

Kiedy tak obserwuję jak nasze władze "angażują " się w wyjaśnienie tej katastrofy to ciarki przechodzą mi po plecach. Jeśli śmierć, tak tragiczna, Prezydenta RP, jego małżonki i tylu najważniejszych osób w państwie jest po prostu bagatelizowana to jak może się czuć pojedynczy obywatel we własnym państwie???Totalna olewka, aż przykro patrzeć. :-(

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-13, 14:06   

A no właśnie różyczko!!!jak tu myśleć że Państwo godnie zajmie się obywatelem skoro oni sami siebie nie szanują!!żenada jedna wielka wszystko to co Smoleńska dotyczy od poszanowania zwłok po katastrofie aż do teraz kiedy to minęły już 4 miesiące a oni nadal się przepychają w słowach i jak jeden mówi ze materiały dowodowe są to drugi ze ich nie ma i tak w koło.

atina 
Moderator

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-08-13, 15:10   

Wiecie co dziewczyny-właśnie tak samo o tej całej sprawie myślałam.
Choć minęły już cztery miesiące od tej strasznej tragedii dalej nic nie jest wiadomo,robi się ludziom wodę z mózgów.Z tym rządem i z tym prezydentem podejrzewam że nigdy nie dowiemy się prawdy.

Różyczka 

Wysłany: 2010-08-13, 16:07   

http://www.granagieldzie....5c2463&start=90

Nie wiem czy można podawać linki do stron ale polecam tę stronę jeśli jej nie znacie. Naprawdę warto tam zajrzeć. Oczywiście materiał dotyczy katastrofy pod Smoleńskiem.Włos się na głowie jeży jak czyta się te wiadomości.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-13, 16:48   

Obserwuję to,co się w naszym obecnym rządzie dzieje i mam podobne odczucia i przemyślenia.Mam również wrażenie,że ci przy żłobie robią wszytko,tak manipulują ludźmi,żeby odwrócić ich uwagę i skupienie na przyczynach tragedii smoleńskiej.Żal patrzeć na to co się dzieje,na tą wojnę polsko-polską.Oczywiście zgadzam się z Różyczką,bo nie da się tego nie zauważyć,że ci w Rządzie się nie szanują,a co dopiero szarego człowieka.I tak jak już wspominałam na początku,przed wyborami,że tu chodzi nie o dobro ludzi,tylko ich samych,o zaspokojeniu własnych ambicji.
Zajrzałam na stronę podaną przez Rożyczke,aż włos się na głowie jeży.I co się dziwić,że nadal "nic nie wiadomo" w sprawie tej katastrofy? Jest tyle niejasności,tyle nieścisłości,tyle niespójnych faktów,że na myśl wciąż nasuwa się tylko jedno:to nie był zwykły wypadek.

— Emil Cioran

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-16, 18:29   

Spędziłam dziś cały dzień na tym powyższym forum czytałam, czytałam i nie jestem zdziwiona właściwie to nawet spodziewałam sie znaleźć tam potwierdzenia na moje wątpliwości bo zaczynałam się zastanawiać czy ja przypadkiem jakaś nie halo jestem:) Okazuje się ze są inni ludzie którzy mają również tyle wątpliwości.Dla mnie było to jednoznaczne że nie był to normalny wypadek a teraz jak prawa ręka Tuska rządzi naszym krajem żebyśmy nie wiem co robili żeby nawet do tych ekshumacji doszło i tak niewiele tym wskóramy.Myślę że przyjdzie za lat "X" czas na to żeby powiedzieć prawde jak już wszystkich zamieszanych nie będzie na tym świecie i nikt nie będzie się obawiał mówić.Jaka w tej Rosji panuje władza skoro kontrolerzy z miejsca zniknęli??jeden dostał z miejsca emeryture a drugi - :evil: twierdzą ze nie wiadomo gdzie się podział:)zakłamanie było, jest i będzie nikt nam prawdy nie powie bo za dużo jest w to zamieszanych osób wysoko postawionych.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-18, 07:33   

Wczoraj zagłębiłam się w 20-to stronowy wątek o katastrofie w pod Smoleńskiem,do którego link podała Rózyczka.,Wcześniej miałam czas jedynie "liznąc" zawarte tam informacje.Wciągnęło mnie to niesamowicie.Podobnie jak brysia też miałam wątpliwości,czy ze mną jest wszystko w porządku z powodu mojej niewiary w to,co wszyscy próbują nam wmówić od dnia katastrofy,czyli że o żadnym zamachu nie może być mowy.Powoli zaczyna mnie to drażnić,bo niby skąd można mieć taką pewność i to od samego początku ?
A takie zgodne informacje były i są przekazywane od pierwszych chwil po tragedii.Wczoraj wieczorem oglądałam : Rozmowy bardzo polityczne" gdzie ku mojemu zdziwieniu pan Głowacki kpił sobie z tych ludzi,którzy jak twierdził,mają tendencję do tworzenia teorii spiskowych.Nie mogę pojąć,dlaczego ludzie tak inteligentni przyjęli do wiadomości tak proste wytłumaczenie przyczyn tragedii,nie dopuszczając w ogóle do wiadomości niektórych faktów,które niestety się nasuwają,a które są bardzo podejrzane.
Nie wiem ,czy oglądaliście to nagranie,w którym jeden z prokuratorów podsumował wprost wydarzenie z 10 kwietnia,że " to było przestępstwo".Zaraz po tym został ściągnięty z anteny,a jego miejsce zastąpił inny prokurator.Moim zdaniem to stwierdzenie nie wymsknęło mu się ot tak,bo jego wypowiedzi były moim zdaniem bardzo przemyślane i wyważone.

— Emil Cioran

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-18, 15:37   

No i masz odpowiedź! ponieważ mówił tak, że sprawa byłaby jednoznaczna...lepiej było ściągnąć go z anteny(ale moim skromnym zdaniem) tym zachowaniem tylko potwierdzili ze facet dobrze gadał tylko za dużo i za prawdziwie.
Zastanawiam się czy to będzie dobre jeśli się okaże że Rosja jest sprawca zamach(tak to nazwijmy) 10.IV?Bo jesli okaże się że jednak tak, jeśli znajda się tacy którzy będą chcieli zemsty za tą tragedię to nie obędzie się bez wojny a tego jesli chodzi o Ruskich jako przeciwników należało by unikać tym bardziej że część wojska mamy daleko od naszego kraju a ci co zostali nie mają czym walczyć jesteśmy za mało zbrojnie do Rosji tam może jest bieda ale uzbrojenie maja na bardzo wysokim poziomie.Moim zdaniem ci których zabrakło na pogrzebie(przedstawicieli innych państw oczywiście) to ci którzy nie chcą z Rosją zadzierać, nikt nie chce dlatego w razie czego to nikt nam nie pomoże zostaniemy sami i niczego nie zwojujemy.
Nikt tym co zginęli życia nie zwróci a może zginąć jeszcze więcej jak zaczniemy z nimi wojnę.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-18, 16:02   

Tak właśnie...sobie myślę....,że ta zmowa milczenia spowodowana jest ....strachem ? Stała się rzecz straszna,fakty są jakie są,a większość ma na tyle rozwinięty swój mózg,że posiada zdolności myślenia i rozumowania.Kłamstwo ma krótkie nogi,a ci dociekliwi,którym zależy na prawdzie i tak do niej dotrą.Problem tkwi w tym,czy rozgłaszać tą prawdę,bo jeśli jest ona taka jak nam się wydaje,to ...wojna jest nieunikniona :-(

[ Dodano: 2010-08-19, 10:57 ]
Znalazłam w necie bardzo interesujący materiał dotyczący prawdopodobnych przyczyń tragedii smoleńskiej.Czytałam to jednym tchem niczym " Kod da Vinci".Nie będę wstawiać cytatów tylko linki,bo sporo tego jest:

:arrow: Zlikwidowano opozycję w Polsce. Kolejny transport do Katynia.

:arrow: Gazeta Wyborcza, Dziennik, TVN, Onet.pl, Interia.pl, Wp.pl – media w których nie ma cienia prawdy i służą Unii Europejskiej (totalitaryzującej się władzy) w celu skłócenia społeczeństwa w Polsce.
Cytat:
Matryca Kodu Biblii to tylko narzędzie do burzy mózgów o czym czytelnik, który nie uważa, że myślenie boli, jeśli pójdzie za wskazówkami tego artykułu od razu się przekona. Niestety tych co uważają, że myślenie boli jest większość, a aż 86% społeczeństwa posiada mniej niż 110IQ, wśród nich są osoby wykształcone o wysokich funkcjach i stopniach naukowych. Ten sam procent można analogicznie przypisać ludziom mądrym. Dlatego demokracja to terror idiotów. Gazeta Wyborcza i jej podobne media żerują na tej naiwności ludzkiej. Można zdawać sobie sprawę, że jest ogrom słabych umysłów na świecie, ale wykorzystywanie tego do pisania kłamstw i preparowania manipulacji w celach politycznych – tworzenia i propagowania totalitaryzmu pod przykrywką ulepszeń i ułatwień biurokratyczno – systemowych jest działaniem przestępczym.

:arrow: Najbardziej szokujące informacje z obywatelskiego śledztwa w sprawie zamachu na prezydenta Rzeczpospolitej Lecha Kaczyńskiego.

Na tej stronie : http://jacquesgrandguignol.pl jest wiele ciekawych materiałów do poczytania.

:arrow: Katastrofa w Smoleńsku.
Analiza przyczyn i przebiegu tragedii
.

— Emil Cioran
Ostatnio zmieniony przez Jeanne 2010-08-19, 11:35, w całości zmieniany 1 raz  

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-19, 12:23   

Można to analizować od tyłu do przodu, od przodu do tyłu, w poprzek i do góry nogami za każdym razem wyjdzie każdemu nawet laikowi że wszystkie wydarzenia musiały mieć miejsce bo sporo z tych którzy wtedy lecieli była niewygodna-no cóż sporo ucierpiało bo tak miało być dla zasady .Bardzo przykre jest to, że tak się stało niestety nie mamy na to wpływu.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-20, 09:22   

Wiecie co ? Chyba za bardzo od czasu tragedii pod Smoleńskiej zaangażowałam się w politykę.Ta sprawa nie daje mi spokoju,ciągle szukam nowych informacji na ten temat.Właśnie znalazłam coś,co wg.mnie jest baaaardzo ciekawe:

:arrow: http://lazacylazarz.blogs...fuhrer-kat.html

no comment :-(

— Emil Cioran

Różyczka 

Wysłany: 2010-08-20, 10:23   

Mnie ta tragedia smoleńska od początku nie daje spokoju. Zadziwia mnie postawa polskiego rządu, ich działania a właściwie brak działania w powyższej sprawie.Twierdzenie, że państwo zdało egzamin w tych momentach jest ironiczne i pozbawione skrupułów. Wiele czytam w necie na ten temat i te wszystkie pytania Polaków są wyrazem troski o prawdę. Tylko z tego co widać do tej pory prawdę smoleńską pogrzebać chcą tak jak prawdę o Katyniu.Polecam stronę z pytaniami, które domagają sie odpowiedzi. Tylko kto Polakom na nie odpowie??

http://smolensk-2010.pl/2...13-05-2010.html

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-20, 11:55   

Przeczytałam oczywiście wszystko co proponujecie i powiem wam że te wszystkie teorie sa zrobione przez ludzi szukających prawdy im się wszystko układa w całość nawet maja na to dowody-a naszym dochodzeniowo śledczym grupą nic się w całość nie układa ciągle brakuje na wszystko dowodów i niczego nie mogą złożyć w sensowną całość.Ja się pytam: jak to jest??, normalny Polak siedzący w domu potrafi a grupy do tego powołane nie?
to wszystko jest bardzo skomplikowane w tym linku który podała Jeanne na końcu sa także komentarze oczywiście przeczytałam je wszystkie no bo każdy ma prawo wyrazić opinię i w sumie to zgadzam się z człowiekiem , który po trosze watpi w spisek i zamach bo...tak naprawdę komu przeszkadzał ten Kaczyński??z drugiej jednak strony zbiegiem okoliczności w tym samolocie było 80% ludzi którzy byli niewygodni dla Rosji i dla PO-czyli moze jednak??Jestem bardzo ciekawa czy coś uda się w tej sprawie wyjaśnić i jakie będą tego następstwa.

Nawet nie wiedziałam, że jeden z najważniejszych ludzi w kancelarii Tuska popełnił samobójstwo?!No moim zdaniem powinna to być sparawa bardzo nagłośniona a tu cisza taka jak makiem zasiał??wszystko to co dzieje się tam na Wiejskiej to jeden wielki bałagan!!krętacze, matacze,pijaki,złodzieje i pasożyty!!!!!!!!!!

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-20, 16:08   

A ja im bardziej zagłębiam się w teorie ludzi szukających prawdy,tym bardziej przestaje wątpić,że to nie był przypadek.Gdyby tak było - nie byłoby z tego takiego tematu tabu.

— Emil Cioran

brysia 
Moderator

Wysłany: 2010-08-20, 16:24   

gdyby to był wypadek to stanęli by na głowie żeby dociec co i jak , dlaczego a że wiedzą co narobili to próbują przeciągać i tuszować.

Jeanne 
Moderator

Wysłany: 2010-08-20, 16:27   

brysia napisał/a:
gdyby to był wypadek to stanęli by na głowie żeby dociec co i jak , dlaczego a że wiedzą co narobili to próbują przeciągać i tuszować.

Moim zdaniem to logiczne nawet na chłopski rozum.

[ Dodano: 2010-08-23, 08:12 ]
Polecam zapoznać się z archiwum programu "Warto Rozmawiać" Jana Pospieszalskiego na temat katastrofy smoleńskiej,które są dostępne w odcinkach na YouTube ( bodajże z 15 kwietnia 2010 r.) .To chyba jedyny publicysta telewizyjny,który nie boi się mówić tego,o czym inni nie mają odwagi.
Szokująca jest też jego wypowiedź dla Trojki,gdzie ujawnia,że szczątki ciał ofiar tej katastrofy,zostały sprowadzone po ich pogrzebach :szok: :!: :!: :!:

:arrow: http://www.gk24.pl/apps/p...RAJ02/303347070

— Emil Cioran

Odpowiedz do tematu